Film - den ultimata avkopplingen?

Den som lever ett klassiskt, medelstressigt liv, som de flesta av oss gör, där man ska upp i ottan för att hinna till jobbet, sedan hämta sina barn, fixa mat, hålla hemmet rent och hinna socialisera då och då med sina vänner, finner ofta stor njutning i att se en riktigt bra film hemma i soffan. Man får en chans att lägga upp fötterna, sitta bekvämt och för en stund slippa alla krav och måsten. Den där filmen på tisdagskvällen är en form av återhämtning, inspiration och flykt på en och samma gång och man bör välja sina filmer med omsorg - om man inte tillhör skaran som ser film varje kväll, för då är det svårare att hålla jämn kvalitet.

Vissa skippar filmen och väljer böcker, symaskinen eller kanske gymmet istället. Vi har alla olika sätt att koppla av på, det viktiga är att vi tar oss tiden.

Det släpps hela tiden nya filmer och man kan använda sig av olika metoder för att tillskansa sig dem, som att streama från t ex Netflix, ladda ner, hyra eller köpa. Det smidigaste (lagliga) sättet är att streama eller hyra film via sin TV/dator

Hur gör du?

Det känns som att DVD:s storhetstid är över...

 

29 mar 2016