Pressa egna skivor

Något som många inte tänker på, när de står i affären med en cd skiva i handen, är vart kommer den ifrån? Att tillverka en cd-skiva kan gå till på två sätt. Det kan göras genom cd pressning eller genom cd kopiering. Dessa två metoder fungerar minst lika bra, men skillnaden dem emellan är av de kostar. Ju större upplaga av cd skivor som ska göras, desto mer kostnadseffektivt blir det att göra en cd pressning. Startkostnaden kan vara högre med cd pressning, eftersom man gör ett första original, som kallas glasmaster. Men om serien man sedan pressar är stor, så blir varje skiva billigare och billigare att göra! Väljer man att kopiera skivor så används CD-r skivor som man bränner in det man vill ska finnas på dem. Det finns ett företag i Falkenberg, som heter Skivfabriken där man kan få hjälp med cd pressning eller kopiering.

Skivfabriken kan göra dina skivor

När det kommer till cd pressning så görs detta inte i Sverige. Skivfabriken samarbetar med en fabrik i Europa. Detta gör att det blir något längre leveranstid, men du får billiga skivor om du beställt en upplaga över 1000 stycken. Ska du bara ha mellan 10-1000 stycken skivor är det bättre att välja kopiering. Denna görs i Falkenberg!

Skivfabriken kan inte bara hjälpa dig när det kommer till cd pressning eller kopiering. Hos dem kan man även få hjälp att tillverka snygga cd-fodral, dvd-fodral, dvd-boxar och andra trycksaker. Det är inte fel med en snygg design på fodralen till sina cd-skivor!

13 jun 2016