Bättre likviditet med factoring

Idag är det en hel del företag, både små och medelstora sådana som använder sig av factoring. Enkelt förklarat är det en tjänst som en del banker, finansbolag och factoringbolag har. Det är en bra tjänst för dig som snabbt behöver öka upp likviditeten i företaget. Det handlar ofta om att du då får pengar, som du ändå hade fått via egna fakturor, men snabbare. Det genom att sälja fakturor eller att belåna fakturor. Det som skiljer fakturabelåning och sälja faktura är vem som skyldig att se till att de betalas i slutändan.

Att använda sig av factoring

Du kan med hjälp av factoring snabbt få upp en bra likviditet. Tänk bara på att inte alltid lösa den varje månad genom att sälja fakturorna eller belåna dina fakturor. Om du alltid har svårt att få till det ekonomiska varje månad kan det vara bra att se över långsiktiga lösningar kring likviditeten.  

Skillnaden mellan fakturabelåning och fakturaköp

Fakturaköp är att du säljer dina fakturor rakt av till finansbolaget. De tar över dem helt och det är de som ser till att dina kunder betalar dem och skickar påminnelse om de inte gör det. Eftersom det är en högre risk med det, så kostar det ofta mer än fakturabelåning. För när det gäller belåning av fakturor så är det du som belånar dem, som fortfarande äger dem samt ska se till att de betalas så som de ska. 

1 Jun 2020

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Peko var tidigare en sajt som bjöd på tips om riktigt bra erbjudanden och gratissaker. Shoppingkategorierna var allomfattande och rörde: Män, Kvinnor, Barn, Ungdom, Dejting, Hälsa, Skönhet, Mat, Dryck, Resor, Shopping, Musik, Film, Telefoni, Spel, Etc.

Det fanns egentligen ingenting som inte kunde dyka upp som tips här - så länge det var ett bra tips eller erbjudande.

Det gick en trend ett tag där jakten efter gratissaker var ihärdig, men den trenden verkar ha lugnat ner sig. Idag betalar vi hellre litegrann för att få tag på något vi vet att vi vill ha. Att fylla våra hem med skräp som får ligga och samla damm är inte så roligt längre. Det betyder förstås inte att det inte kan dyka upp finfina erbjudanden då och då.

Den här bloggen handlar idag om lite allt möjligt - vitt, brett, högt och lågt... allt som går att passa in i den klassiska vardagslunken. Välkommen in i värmen!.