Det kostar inte så mycket att få det städat

Självklart är det ju så att du kan städa i stort sett gratis på egen hand, bara lägga pengar på städprodukter. Men, vi tänker på detta med att anlita en städfirma. Många tänker att det kostar en massa pengar att få det städat och fint hemma via en städservice. Men så är inte fallet. Mycket beror ju på att du kan nyttja det som heter RUT avdraget. Det är ett avdrag som kan göras på hushållsnära tjänster. Det täcker upp 50 % av kostnaden och det är företaget som städar hos dig som söker detta avdrag. Du får därmed betala mindre för arbetet. Hur bra som helst, eller hur?

Alla kan få städning

Alla personer över 18 år har rätt till RUT-avdrag på max 50 000 kronor per år. Sedan finns det de städföretag som erbjuder studentstäd, så att det blir ännu billigare!

Det finns ett par saker att se till för att du ska få RUT-avdrag. Utöver att du ska vara 18 år eller över så måste du vara bosatt i Sverige eller betala skatt i Sverige för minst 90 procent av din totala inkomst. Sedan ska du ha rutavdrag kvar att utnyttja samt betala tillräckligt med skatt för att kunna få dra av för rutarbete.

Dessutom är det så att du måste  helt eller delvis bo i bostaden där tjänsten utförs. Den som sedan utför tjänsten måste ha en F-skatt eller så kan du anlita en person som har A-skatt. Allt om RUT kan du läsa om på Skatteverkets hemsida. 

19 Feb 2020

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Peko var tidigare en sajt som bjöd på tips om riktigt bra erbjudanden och gratissaker. Shoppingkategorierna var allomfattande och rörde: Män, Kvinnor, Barn, Ungdom, Dejting, Hälsa, Skönhet, Mat, Dryck, Resor, Shopping, Musik, Film, Telefoni, Spel, Etc.

Det fanns egentligen ingenting som inte kunde dyka upp som tips här - så länge det var ett bra tips eller erbjudande.

Det gick en trend ett tag där jakten efter gratissaker var ihärdig, men den trenden verkar ha lugnat ner sig. Idag betalar vi hellre litegrann för att få tag på något vi vet att vi vill ha. Att fylla våra hem med skräp som får ligga och samla damm är inte så roligt längre. Det betyder förstås inte att det inte kan dyka upp finfina erbjudanden då och då.

Den här bloggen handlar idag om lite allt möjligt - vitt, brett, högt och lågt... allt som går att passa in i den klassiska vardagslunken. Välkommen in i värmen!.