Förrätter med löjrom
Är det så att du kanske ska laga trerätters och funderar på vad du ska ha till förrätt? Att använda dig av löjrom på olika sätt är inte fel. Det är gott och det är lyxigt. På lojromsexpressen.se kan du köpa hem det du behöver. Det som de flesta tänker på när man säger förrätt och löjrom, det är så klart löjromstoast. Men det finns en massa annat gott du kan göra.
Bland annatr kan du göra en liten rensteksssallad med löjromsfraiche (recept på det nedan) Du kan även göra rökt lax med löjrom, Smördegsbakelse med Västerbottensost-mousse, Rostat tunnbröd med löjrom och crème fraiche eller blinier med löjrom.
Liten renstekssallad med löjromsfraiche
Detta är en riktigt god förrätt som dessutom är superenkel att göra.
Ingredienser
- 4 msk crème fraiche
- 2 rågade msk löjrom
- 50 g blandad sallad, gärna med ruccola
- 2 röda äpplen
- 8 skivor rökt renstek
- 1 msk pumpakärnor
Gör så här
Blanda crème fraiche och löjrom. Skölj salladen och slunga den torr. Skär äpplena i tunna klyftor. Arrangera sallad och äpplen på tallrikar. Forma rensteken som
”rosor” och lägg en klick löjromsfraiche i varje ros. Lägg upp på salladen. Strö över lite pumpafrön och servera.
Svårare än så är det inte!
Att dricka till så kan du definitivt satsa på något bubbel. Äkta champagne om du vill lyxa till det rejält, annars fungerar det bra med cava eller prosecco med. Givetvis är det även gott med en öl till eller något annat vin.