Förrätter med löjrom

Är det så att du kanske ska laga trerätters och funderar på vad du ska ha till förrätt? Att använda dig av löjrom på olika sätt är inte fel. Det är gott och det är lyxigt. På lojromsexpressen.se kan du köpa hem det du behöver. Det som de flesta tänker på när man säger förrätt och löjrom, det är så klart löjromstoast. Men det finns en massa annat gott du kan göra. 

Bland annatr kan du göra en liten rensteksssallad med löjromsfraiche (recept på det nedan) Du kan även göra rökt lax med löjrom, Smördegsbakelse med Västerbottensost-mousse, Rostat tunnbröd med löjrom och crème fraiche eller blinier med löjrom.

Liten renstekssallad med löjromsfraiche

Detta är en riktigt god förrätt som dessutom är superenkel att göra. 

Ingredienser

  • 4 msk crème fraiche
  • 2 rågade msk löjrom 
  • 50 g blandad sallad, gärna med ruccola
  • 2 röda äpplen
  • 8 skivor rökt renstek
  • 1 msk pumpakärnor

Gör så här
Blanda crème fraiche och löjrom. Skölj salladen och slunga den torr. Skär äpplena i tunna klyftor. Arrangera sallad och äpplen på tallrikar. Forma rensteken som
”rosor” och lägg en klick löjromsfraiche i varje ros. Lägg upp på salladen. Strö över lite pumpafrön och servera.

Svårare än så är det inte!

Att dricka till så kan du definitivt satsa på något bubbel. Äkta champagne om du vill lyxa till det rejält, annars fungerar det bra med cava eller prosecco med. Givetvis är det även gott med en öl till eller något annat vin.

19 Aug 2022

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Peko var tidigare en sajt som bjöd på tips om riktigt bra erbjudanden och gratissaker. Shoppingkategorierna var allomfattande och rörde: Män, Kvinnor, Barn, Ungdom, Dejting, Hälsa, Skönhet, Mat, Dryck, Resor, Shopping, Musik, Film, Telefoni, Spel, Etc.

Det fanns egentligen ingenting som inte kunde dyka upp som tips här - så länge det var ett bra tips eller erbjudande.

Det gick en trend ett tag där jakten efter gratissaker var ihärdig, men den trenden verkar ha lugnat ner sig. Idag betalar vi hellre litegrann för att få tag på något vi vet att vi vill ha. Att fylla våra hem med skräp som får ligga och samla damm är inte så roligt längre. Det betyder förstås inte att det inte kan dyka upp finfina erbjudanden då och då.

Den här bloggen handlar idag om lite allt möjligt - vitt, brett, högt och lågt... allt som går att passa in i den klassiska vardagslunken. Välkommen in i värmen!.