Hur rekryterar man ny personal?

Genom att göra en bra rekrytering, så kan du som chef även utveckla din verksamhet. Men hur gör man då en lyckad rekytering? Det gäller bland annat att följa en strukturerad process och vanliga steg i en rekytering är dessa:

  • Undersöka behoven.
  • Formulera en kravprofil.
  • Marknadsföra.
  • Ta emot ansökningar.
  • Genomför olika urvalsmetoder, exempelvis cv-granskning, intervju, testning och referenstagning.
  • Fatta beslut på det underlag du tagit in om kandidaterna.
  • Anställning.

Ett annat sätt, det är att ta in ett rekryteringsföretag som hjälper dig, läs mer om ett sådan här.

Lyckas med din rekrytering

Om du väljer att göra rekryteringen på egen hand, se då till så att du gör en bra tidsplanering. Det för hur lång tid hela processen ska ta. Sedan kan det vara bra att ta hjälp av andra. Så som av de som vet vad tjänsten kräver, av HR avdelningen eller en bra rekryteringsfirma.

Hur fungerar det att rekrytera med hjälp av ett rekryteringsföretag?

Rekryteringsföretag är bra på det sätt eftersom att de kan hjälpa dig genom hela eller delar av rekryteringsprocessen, från undersökning av behov och urval till telefonintervjuer, djupintervjuer, tester, referenstagning och bakgrundskontroller.

När du rekryterar med hjälp av ett rekryteringsföretag ingår ofta en garanti som innebär att dufår hjälp med en ny rekryteringsprocess om den första av någon anledning blir fel.

Ett bra företag som du kan vända dig till, det är Skill U. De erbjuder skräddarsydda tjänster inom rekrytering och HR.

21 Jul 2022

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Peko var tidigare en sajt som bjöd på tips om riktigt bra erbjudanden och gratissaker. Shoppingkategorierna var allomfattande och rörde: Män, Kvinnor, Barn, Ungdom, Dejting, Hälsa, Skönhet, Mat, Dryck, Resor, Shopping, Musik, Film, Telefoni, Spel, Etc.

Det fanns egentligen ingenting som inte kunde dyka upp som tips här - så länge det var ett bra tips eller erbjudande.

Det gick en trend ett tag där jakten efter gratissaker var ihärdig, men den trenden verkar ha lugnat ner sig. Idag betalar vi hellre litegrann för att få tag på något vi vet att vi vill ha. Att fylla våra hem med skräp som får ligga och samla damm är inte så roligt längre. Det betyder förstås inte att det inte kan dyka upp finfina erbjudanden då och då.

Den här bloggen handlar idag om lite allt möjligt - vitt, brett, högt och lågt... allt som går att passa in i den klassiska vardagslunken. Välkommen in i värmen!.