Kan du rädda ett liv?

Om du kommer först fram till en olycka så är det första du ska göra att ringa 112. Att snabbt få dit ambulans, brandkår med mera är viktigt. Men sedan är det även viktigt att hjälpa dem som råkat illa ut. Att kunna hjälpa till vid en olycka kan vara nödvändigt, för det tar ju ändå ett litet tag att hjälpen du ringt efter kommer. Men hur gör man då? Det kan man lära sig genom att gå en första hjälpen kurs. Där får man alla de kunskaper man behöver. Det är ju som så att vid en olycka kan personer skadas på olika sätt. Genom att ha lärt sig första hjälpen så vet du vad du ska göra. 

Lär dig hlr med!

En första hjälpen kurs lär dig att hantera chockade personer, personer som blöder och så vidare. Men om det är så att någon i samband med olyckan kanske drabbas av plötsligt hjärtstopp till exempel så är det bra att göra hlr. Eller rättare sagt det är ett måste, samt att använda en hjärtstartare. Annars är risken att personen inte klarar sig. På Hjartgruppen.se finns det både hlr och första hjälpen kurser att boka. Så du som vill ha dessa kunskaper. Besök Hjärtgruppens sida och boka in dig på dessa kurser! Det ger dig en trygghet och kunskaper som du kan ha bra nytta av. Se även till att utrusta din bil med en första hjälpen låda samt filtar och annat. 

11 Nov 2018

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Peko var tidigare en sajt som bjöd på tips om riktigt bra erbjudanden och gratissaker. Shoppingkategorierna var allomfattande och rörde: Män, Kvinnor, Barn, Ungdom, Dejting, Hälsa, Skönhet, Mat, Dryck, Resor, Shopping, Musik, Film, Telefoni, Spel, Etc.

Det fanns egentligen ingenting som inte kunde dyka upp som tips här - så länge det var ett bra tips eller erbjudande.

Det gick en trend ett tag där jakten efter gratissaker var ihärdig, men den trenden verkar ha lugnat ner sig. Idag betalar vi hellre litegrann för att få tag på något vi vet att vi vill ha. Att fylla våra hem med skräp som får ligga och samla damm är inte så roligt längre. Det betyder förstås inte att det inte kan dyka upp finfina erbjudanden då och då.

Den här bloggen handlar idag om lite allt möjligt - vitt, brett, högt och lågt... allt som går att passa in i den klassiska vardagslunken. Välkommen in i värmen!.