Kan man campa på Mallorca?

Camping, det går att utföra i stort sett över hela världen. Dels med tält, dels med husvagn eller med husbil. Tälta går att ibland göra gratis, tack vare allemansrätten i Sverige. Hur är det då på Mallorca? Hit åker många gärna på semester, men då och bo på ett hotell med pool och allt, eller så har de satsat på en egen Mallorcafastighet. Mallorcafastigheter i all ära, men vill man uppleva något nytt, så ska man testa att campa!

Camping på Mallorca

Att vandra på Mallorca är fantastiskt och då är det perfekt att ta med ett tält. Upplev Mallorcas enastående natur, som till exempel Naturparken Llevant eller  Tramuntanabergen. Allemansrätten må vara unik för Sverige men på Mallorca är det tillåtet att tälta mitt i naturen med på flera platser. 

Balearregeringen tillåter campande på alla allmänna öppna ytor sålänge tältet står minst 50 meter från havet. Det är andra regler i naturskyddsområdena och man hänvisas oftast till övernattningsstugor som går att hyra.

Det finns en bra tältplats toaletter, duschar och picknickbord invid klostret Lluc och det finns en offentlig tältplats  i Es Pixarells mellan Lluc och Pollença.

Du som inte vill campa

Även om det är kul och trevligt att campa så finns det så klart andra sätt att göra på om du inte vill campa på Mallorca. Det går att hyra hus, eller små stugor, ute i naturen. Du som vill ha sol och bad kanske ska satsa på en vanlig charter med hotell och allt du behöver!

 

 

24 Aug 2018

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Peko var tidigare en sajt som bjöd på tips om riktigt bra erbjudanden och gratissaker. Shoppingkategorierna var allomfattande och rörde: Män, Kvinnor, Barn, Ungdom, Dejting, Hälsa, Skönhet, Mat, Dryck, Resor, Shopping, Musik, Film, Telefoni, Spel, Etc.

Det fanns egentligen ingenting som inte kunde dyka upp som tips här - så länge det var ett bra tips eller erbjudande.

Det gick en trend ett tag där jakten efter gratissaker var ihärdig, men den trenden verkar ha lugnat ner sig. Idag betalar vi hellre litegrann för att få tag på något vi vet att vi vill ha. Att fylla våra hem med skräp som får ligga och samla damm är inte så roligt längre. Det betyder förstås inte att det inte kan dyka upp finfina erbjudanden då och då.

Den här bloggen handlar idag om lite allt möjligt - vitt, brett, högt och lågt... allt som går att passa in i den klassiska vardagslunken. Välkommen in i värmen!.