Lär dig laga fisk

Det är många som tänker att det är svårt att laga fisk och därför drar sig för att göra det. Men, det är faktiskt inte alls så svårt. Köp hem fisk från Sydfisk som har färsk fisk för hemleverans och följ sedan mina tips! Det som är det viktigaste tipset är att du ska ha en bra kontroll på att tillagningen inte blir längre än nödvändigt. Olika fiskarter är olika känsliga och magra fiskar är mer ömtåliga än vad feta fiskar är.

För att veta om fisken är klar så ska du mäta innertemperaturen på den. Det är olika innertemperaturer beroende på vad för fisk det är du ska laga.

Kärntemperatur för olika fiskarter, filé: (Lägg till ca 4°C för hel fisk)

  • Vitfiskar så som torsk, kolja, sej: ca 52°
  • Hälleflundra: 48–50°C
  • Plattfisk: 50–52°C
  • Marulk: 47–58°C
  • Havskatt: ca 52°C
  • Hajfiskar: ca 52°C
  • Lax: ca 48°C
  • Ål: ca 70°C
  • Tonfisk: 31°C (bör alltid ha en rå kärna)

Tips för perfekt tillagning av fisk

Fisk är en känslig råvara och det är därför du inte ska tillaga den för mycket. Antingen hett och snabbt eller vid lägre temperaturer och långsamt. Det bästa är att göra det långsamt, i 75–90°C. Det gör att fisken får en skonsam tillagning som hindrar den från att bli torr och hård innan värmen trängt in till mitten. Koka aldrig fisken!!!! Den får bara sjuda!

22 Feb 2023

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Peko var tidigare en sajt som bjöd på tips om riktigt bra erbjudanden och gratissaker. Shoppingkategorierna var allomfattande och rörde: Män, Kvinnor, Barn, Ungdom, Dejting, Hälsa, Skönhet, Mat, Dryck, Resor, Shopping, Musik, Film, Telefoni, Spel, Etc.

Det fanns egentligen ingenting som inte kunde dyka upp som tips här - så länge det var ett bra tips eller erbjudande.

Det gick en trend ett tag där jakten efter gratissaker var ihärdig, men den trenden verkar ha lugnat ner sig. Idag betalar vi hellre litegrann för att få tag på något vi vet att vi vill ha. Att fylla våra hem med skräp som får ligga och samla damm är inte så roligt längre. Det betyder förstås inte att det inte kan dyka upp finfina erbjudanden då och då.

Den här bloggen handlar idag om lite allt möjligt - vitt, brett, högt och lågt... allt som går att passa in i den klassiska vardagslunken. Välkommen in i värmen!.