Låt inte hemmet bli en gratisbutik för tjuven

Nu under det mörka vinterhalvåret så ökar risken för inbrott med 65%. Det gäller att försöka mota olle i grind, alltså stoppa tjuven. Nu är det så att vill en tjuv in, då tar de sig in, men det finns mycket man kan göra. Du kan till exempel sätta upp en övervakningskamera från Prylstaden. Eller satsa på en wifi kamera. Det är även bra att satsa på lås för dina ytterdörrar som är just för ytterdörrar. Lås även dörren när du är hemma! Är det så att du bor på markplan så är det bra att satsa på lås på fönster, balkong- och altandörrar.

Stoppa tjuven

Utöver att ha en övervakningskamera eller en wifi kamera så är det inte fel att ha ett inbrottlarm. Ha gärna ett med en utomhussiren om du bor i hus. Det är även en smart idé att tillsammans med dina grannar starta Grannverksamhet. 

Låt inte värdesaker ligga framme så att de syns genom fönster och altandörrar. Förvara gärna dyrbara smycken, pass och andra värdesaker i kassaskåp, säkerhetsskåp eller bankfack.

Se även till att du har utomhusbelysning vid alla entréer till huset, gärna med sensor, som tänds när någon närmar sig. 

Om du ska resa bort, se till att det ser ut som att någon är hemma. Det kan du gära genom timer till belysningen, låta saker ligga framme och så vidare. Se till att någon tar in posten, skottar snö på vintern och klipper gräs på sommaren. 


 

22 Dec 2018

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Peko var tidigare en sajt som bjöd på tips om riktigt bra erbjudanden och gratissaker. Shoppingkategorierna var allomfattande och rörde: Män, Kvinnor, Barn, Ungdom, Dejting, Hälsa, Skönhet, Mat, Dryck, Resor, Shopping, Musik, Film, Telefoni, Spel, Etc.

Det fanns egentligen ingenting som inte kunde dyka upp som tips här - så länge det var ett bra tips eller erbjudande.

Det gick en trend ett tag där jakten efter gratissaker var ihärdig, men den trenden verkar ha lugnat ner sig. Idag betalar vi hellre litegrann för att få tag på något vi vet att vi vill ha. Att fylla våra hem med skräp som får ligga och samla damm är inte så roligt längre. Det betyder förstås inte att det inte kan dyka upp finfina erbjudanden då och då.

Den här bloggen handlar idag om lite allt möjligt - vitt, brett, högt och lågt... allt som går att passa in i den klassiska vardagslunken. Välkommen in i värmen!.