Luftpistol med kolsyra

Det finns många olika typer av luftvapen och jag fick nyligen lära mig om en sort som jag aldrig vetat fanns, även om jag skjutit en del luftgevär. Det handlar alltså om luftpistol med kolsyra, eller kolsyrepistol som man också kan säga. Dessa pistoler används främst inom sportskytte och fritidsskytte. Jag som älskar prickskytte har blivit riktigt intresserad. 

En kolsyrepistol har en liten kolsyrepatron som laddas med CO2. Kulorna man använder i dessa pistoler och revolvrar är samma som i andra luftvapen, antingen diabolokulor eller stålrundkulor på 4,5 alt. 5,5 mm. Man behöver ingen licens för en kolsyrepistol men det är ändå 18-årsgräns på dem, vad jag har förstått.

Äkta känsla

Så, jag går alltså i seriösa tankar på att köpa en kolsyrepistol. Jag tycker att det är förbannat kul att ägna mig åt prickskytte hemma i trädgården, särskilt med någon kompis så att man kan tävla lite. Denna typ av luftpistol finns med blowback effekt vilket verkar ge en riktigt äkta känsla. Det är ju den där äkthetskänslan man vill åt.

Jag har ingen vapenlicens och söker därför alltid de bästa alternativen som inte kräver någon sådan. Givetvis har jag tänkt ta vapenlicens många gånger, men det blir liksom aldrig av. Jag kommer inte till skott, så att säga (pun intended, haha). Kanske blir det en bra grej att satsa på till 30-årsdagen. Det är ju aldrig försent!

12 Aug 2019

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Peko var tidigare en sajt som bjöd på tips om riktigt bra erbjudanden och gratissaker. Shoppingkategorierna var allomfattande och rörde: Män, Kvinnor, Barn, Ungdom, Dejting, Hälsa, Skönhet, Mat, Dryck, Resor, Shopping, Musik, Film, Telefoni, Spel, Etc.

Det fanns egentligen ingenting som inte kunde dyka upp som tips här - så länge det var ett bra tips eller erbjudande.

Det gick en trend ett tag där jakten efter gratissaker var ihärdig, men den trenden verkar ha lugnat ner sig. Idag betalar vi hellre litegrann för att få tag på något vi vet att vi vill ha. Att fylla våra hem med skräp som får ligga och samla damm är inte så roligt längre. Det betyder förstås inte att det inte kan dyka upp finfina erbjudanden då och då.

Den här bloggen handlar idag om lite allt möjligt - vitt, brett, högt och lågt... allt som går att passa in i den klassiska vardagslunken. Välkommen in i värmen!.