Rekommenderade ljusbilder för arbetsbelysning

Skillnaden mellan 12 volt arbetsbelysning och 24 volt är obefintlig. Volt styrkan påverkar inte mängden ljus som en arbetslampa avger utan volt styrkan är endast viktigför kompatibiliteten mellan olika elsystem. De flesta arbetslamporna klarar både 12 och 24v med få undantag. Arbetslampo finns också tillgängliga med olika ljusbilder vilket ofta sträcker sig 45 grader upp till 120. Vilken ljusbild man bör välja är subjektivt och beror helt på vilken applikationen lampan är tänkt att användas för. Nedan finns ytterligare information om varje ljusbild.

  • Flood 45 grader – Denna ljusbild ger en bra bredd med väldigt god räckvidd. Ljusbilden är ganska populär för entreprenadsmaskiner.
  • Flood 60 grader – Ljusbilden ger en väldigt bra bredd med bra räckvidd. Denna ljusbild är den vanligaste och används både som platsbelysning och fordon.
  • Flood 90 grader – Ljusbilden används mer sällan och ger en extremt bra bredd med sämre räckvidd.
  • Flood 120 grader – Väldigt få lampor använder denna ljusbild som ger en fantastisk bredd med väldigt dålig räckvidd.

Skillnader mellan olika lumen mått.

Lumen är ett mått på mängden ljus som en lampa avger. Ofta stöter man på termer som teoretiska ocheffektiva lumen, skillnaden mellan dom är stora och är därför viktiga att förstå.

Teoretiska lumen anger hur mycket ljus en lampa avger i optimala förhållanden vilket också mäts i ett test-labb. Teoretiska lumen går generellt sätt inte att lita på då siffrorna endast är en fingervisning av diodernas teoretiska kapacitet. Effektiva lumen är rena motsatsen och är ett mått på hur mycket ljus en lampa avger under normala arbetsförhållanden. Det finns många bakomliggande faktorer som påverkar ljusflödet vilket också är anledningen till att det normalt sätt skiljer ca 20-30% mellan teoretiska och effektiva lumen.

2 Sep 2016

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Peko var tidigare en sajt som bjöd på tips om riktigt bra erbjudanden och gratissaker. Shoppingkategorierna var allomfattande och rörde: Män, Kvinnor, Barn, Ungdom, Dejting, Hälsa, Skönhet, Mat, Dryck, Resor, Shopping, Musik, Film, Telefoni, Spel, Etc.

Det fanns egentligen ingenting som inte kunde dyka upp som tips här - så länge det var ett bra tips eller erbjudande.

Det gick en trend ett tag där jakten efter gratissaker var ihärdig, men den trenden verkar ha lugnat ner sig. Idag betalar vi hellre litegrann för att få tag på något vi vet att vi vill ha. Att fylla våra hem med skräp som får ligga och samla damm är inte så roligt längre. Det betyder förstås inte att det inte kan dyka upp finfina erbjudanden då och då.

Den här bloggen handlar idag om lite allt möjligt - vitt, brett, högt och lågt... allt som går att passa in i den klassiska vardagslunken. Välkommen in i värmen!.