Tips kring bilservice

En bilservice är dessvärre inte gratis. Det är så klart du kan göra vissa saker på egen hand, som köpa produkter du behöver, och byta vissa vätskor själv. Men, det är andra saker med på din bil som bör kontrolleras. En service inkluderar många andra kontrollpunkter, och bytesintervaller finns för mycket fler vätskor än motoroljan. För just din bil och service på den så ser du det i ditt servicehäfte. Hur ofta det ska ske beror en del på hur mycket du kör. Vid lång årlig körsträcka krävs så kallad mil-service. Om man inte kör så långt varje år räcker så kallad årsservice.

Hur ofta ska en service göras?

Bilen har en servicelampa, en indikering som ibland stämmer väl med den årliga körsträckan.Om det är så att du har en lång årlig körsträcka så bör du beakta det tillverkaren anger som mil-service. Då baseras det på själva körsträckan du gör. Du kanske till och med behöver göra det flera gånger på ett år. Om du sällan kör och inte så långt kan det hända att du missar det. Du bör då göra det som kallas för års-service. Alltså de servicepunkter som ska utföras en gång om året, oavsett körsträcka. Sedan kan det skilja sig beroende på bil, eftersom att det finns skillnader i konstruktion. Därför är det så att olika bilar ofta har olika service-intervall. Det går därför inte att ge några generella svar på exakta intervall för en transmissionsolja, ett filter, kontroll av bromsar, när tändstiften ska bytas osv.

13 Feb 2020

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Peko var tidigare en sajt som bjöd på tips om riktigt bra erbjudanden och gratissaker. Shoppingkategorierna var allomfattande och rörde: Män, Kvinnor, Barn, Ungdom, Dejting, Hälsa, Skönhet, Mat, Dryck, Resor, Shopping, Musik, Film, Telefoni, Spel, Etc.

Det fanns egentligen ingenting som inte kunde dyka upp som tips här - så länge det var ett bra tips eller erbjudande.

Det gick en trend ett tag där jakten efter gratissaker var ihärdig, men den trenden verkar ha lugnat ner sig. Idag betalar vi hellre litegrann för att få tag på något vi vet att vi vill ha. Att fylla våra hem med skräp som får ligga och samla damm är inte så roligt längre. Det betyder förstås inte att det inte kan dyka upp finfina erbjudanden då och då.

Den här bloggen handlar idag om lite allt möjligt - vitt, brett, högt och lågt... allt som går att passa in i den klassiska vardagslunken. Välkommen in i värmen!.