Vad vill du jobba med?

När man ska välja vad man ska gå för linje på gymnasiet, så har en del helt klart för sig vad det är de vill jobba med framöver och väljer då en linje efter det. För andra är det inte lika självklart och det är ju inte så konstigt att man kanske inte riktigt vet det när man är 16 år. Det går ju att gå en allmänn linje på gymnasiet, så att man kan fundera en del och sedan bygga på det genom att gå på högskolan. Du kanske vill jobba inom industrin eller på mekanisk verkstad. Då finns det bra skolor redan på gymnasiet att välja, som leder dig till den vägen.

Det går alltid byta bana

Om du valde en linje att gå på gymnasiet, pluggade vidare en del, fick jobb men känner nu att det var inte alls det du ville göra? Då går det faktiskt att byta bana. Det går att sätta sig i skolbänken igen. Det via KKomvux eller via YH eller på andra sätt. Det är inte ristat i sten att du ska vara kvar där du är nu, för alltid. Trivs du inte så är det faktiskt bra att göra något åt det! 

Fundera på vad det är du vill göra istället för det du gör nu. Kanske du har några bra skills att bygga vidare på eller en hobby du kan spinna vidare på att ha som jobb?

28 Feb 2022

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Peko var tidigare en sajt som bjöd på tips om riktigt bra erbjudanden och gratissaker. Shoppingkategorierna var allomfattande och rörde: Män, Kvinnor, Barn, Ungdom, Dejting, Hälsa, Skönhet, Mat, Dryck, Resor, Shopping, Musik, Film, Telefoni, Spel, Etc.

Det fanns egentligen ingenting som inte kunde dyka upp som tips här - så länge det var ett bra tips eller erbjudande.

Det gick en trend ett tag där jakten efter gratissaker var ihärdig, men den trenden verkar ha lugnat ner sig. Idag betalar vi hellre litegrann för att få tag på något vi vet att vi vill ha. Att fylla våra hem med skräp som får ligga och samla damm är inte så roligt längre. Det betyder förstås inte att det inte kan dyka upp finfina erbjudanden då och då.

Den här bloggen handlar idag om lite allt möjligt - vitt, brett, högt och lågt... allt som går att passa in i den klassiska vardagslunken. Välkommen in i värmen!.